Yenidoğan Döneminde Anne Bebek İhtiyaçları Little Gusto

Yenidoğan Döneminde Anne Bebek İhtiyaçları

Yenidoğan Bebek İhtiyaç Listesi

Hamilelik haberi aldığınız andan itibaren hayatınızda büyük bir değişim başlar. Bu süreçte, anne adaylarının vücutları, ihtiyaçları ve öncelikleri değişir. Hamilelik, sadece bir bebek beklemekle kalmaz, aynı zamanda kendinize ve bebeğinize hazırlık yapma zamanıdır. Bu yazımızda sizlerle anne bebek ihtiyaçları ve bu ihtiyaçları karşılayacak ürünler hakkındaki bilgilerimizi paylaşacağız. Yazımız uzun fakat her satırının yenidoğan anneleri için değerli olduğunu belirtmek isteriz. Eğer siz de anne adayıysanız hazırladığımız anne adayı ihtiyaç listesini dikkatlice okumanızı öneririz.

 

Anne Alışveriş Listesi


Anne bebek ihtiyaçlarına baktığımızda akla ilk olarak annenin ihtiyaçları gelir. Çünkü hamilelikle birlikte vücut değişim gösterir, bu nedenle hamile anne alışveriş listesi ve giyim alışverişi hamilelik sürecinin temel ihtiyaçlarından biridir. Bebeğinizin büyümesi ve artan kilolarınız, eski kıyafetlerinizin artık sizi rahat ettirmemesine neden olabilir.


Hamile Kıyafetleri

Anne bebek ihtiyaçları listesinde ilk olarak hamile kıyafetleri bulunur. Hamilelik döneminde kullanabileceğiniz rahat, esnek kıyafetlere ihtiyaç duyacaksınız. Bu, belinden lastikli pantolonlar, taytlar ve üst bluzları içerebilir. Hamile anne ihtiyaç listesinde bulunan bu kıyafetleri sadece hamilelik döneminde giyeceğinizi düşünerek alışveriş yapabilirsiniz. Eğer sadece kısa bir süreliğine kullanılacaksa, belinden lastikli pantolonlar ve taytlar gibi kıyafetleri satın alabilirsiniz.
Bu konuyla ilgili size pratik bir çözüm önerimiz var. Pantolonlarınızı hamilelik dönemine uygun hale getirmek için ufak bir lastik kullanabilirsiniz. Lastiğe, pantolonun düğme deliğine uyacak bir düğme dikebilir, lastiği istediğiniz büyüklükte ayarlayabilirsiniz. Bir ucu ilik bir ucu düğme olan lastiği istediğiniz gibi pantolondaki düğmeye takabilirsiniz. Üstüne uygun bir bluz giydiğinizde bu pratik çözümü kimse fark etmeyecek!


Kişisel Bakım Ürünleri


Hamilelik sürecinizde kullandığınız ürünlerin içeriklerini çok önemlidir. Kimyasal içeren her türlü üründen uzak durmak bebeğinizin anne karnındaki sağlıklı gelişimi için önemlidir. Bu sebepten dolayı anne bebek ihtiyaçlarının yer aldığı listede doğal içerikli ürünlerin yer alması gerekir.


Çatlak Kremi


Bebeğiniz büyüdükçe karın bölgenizin büyümesi ve kilo artışı sebebiyle çatlak oluşabilir. Bunu engellemek için yeni doğum yapacak anne alışveriş listesine çatlak önleyici krem ya da yağları eklemeyi kesinlikle atlamamalısınız. Bunun için badem yağı, Hindistan cevizi yağı gibi doğal yağlar kullanabileceğiniz gibi organik sertifikalı ürünleri de tercih ederek anne ihtiyaç listesine ekleyebilirsiniz.


Nemlendirici Kremler ve Güneş Kremleri


Hamilelik döneminde her zaman olduğu gibi vücudumuzun neme ihtiyacı vardır. Bol su içerek destekleyeceğimiz cilt nemini dışarıdan uygulayacağımız kremlerle de dengelememiz gerekir. Anne bebek ihtiyaçları listesinde yer alacak nemlendirici seçiminizi de kimyasal oranına dikkat ederek gerçekleştirmenizi öneririz. Bunlarla birlikte güneş kremi olmazsa olmaz. Cilt tipinize uygun bir güneş kremini mevsim fark etmeksizin günlük rutininize eklemenizi öneririz.


Bebek Bakım Çantası ve Anne Bebek Çantası


Hamilelik döneminde hastaneye giderken veya bebeğinizle dışarı çıkarken ihtiyaç duyacağınız eşyaları içeren bir hamile çantası hazırlamak önemlidir. Bu çanta içerisinde, sizin ve bebeğinizin konforu için gerekli olan temel anne bebek ihtiyaçlarını içermelidir.
Sitemizde yer alan, yeni doğum yapacak ya da yeni doğum yapan anne ihtiyaçlarını karşılayacak organik pamuk anne bebek çantalarını ve organizerleri inceleyebilirsiniz.


Peki Çantanızda Neler Olmalı?

Anne bebek ihtiyaçlarını içeren çantada neler olmalı biliyor musunuz? İşte, anne bebek çantasında olması gerekenler:

  • Bebeğinizin kıyafetleri
  • Bebek bezi ve ıslak mendil / pamuk
  • Alt açma çantası
  • Emzirme örtüsü
  • Mevsimine göre yedek battaniye ya da müslin örtü
  • Bebeğinizi sakinleştirmek için bir oyuncak
  • Anne için kişisel eşyalar (cep telefonu, cüzdan, anahtarlar, makyaj çantası vb.)

 

Doğum Sonrası Anne İhtiyaçları


Doğum sonrası, annelerin ve bebeklerin rahat ve sağlıklı bir adaptasyon süreci yaşamaları için bazı ihtiyaçları vardır. Doğum sonrası anne ihtiyaçları karşılamak, annelerin daha konforlu bir iyileşme süreci geçirmelerine yardımcı olur. İşte doğum sonrası anne ihtiyaçları için gerekli ürünler ve ipuçları:

  1. Hamile ve Lohusa Pijaması: Doğum sonrası, rahat ve emzirmeye uygun pijamalara ihtiyaç duyabilirsiniz. İlk günlerde özellikle gecelik tercih etmek, hastanedeki kontroller ve tuvalet ihtiyaçları için pratik olacaktır. Göbek kısmının genişletilebilir olması ve emzirme anında rahat açılabilecek bir sisteme sahip olması önemlidir. Bu yüzden lohusa anne ihtiyaç listesine mutlaka bu ürünleri eklemelisiniz.
  2. Emzirme Atleti / Emzirme Sütyeni: Emzirme döneminde pratik olabilecek sütyen veya atletlere ihtiyaç duyabilirsiniz. Bedeninizde değişiklik olacağından, dönüşümlü olarak kullanabileceğiniz birkaç ürün tercih etmek mantıklı olacaktır.
  3. Göğüs Pedi / Göğüs Kalkanı: Sütünüz gelmeye başladığında sızıntıları önlemek için göğüs pedleri veya kalkanları kullanabilirsiniz. Hava alabilen ve bebeğinizin emzirme sürecini etkilemeyen ürünleri tercih etmek önemlidir.
  4. Lohusa Pedi: Doğum sonrası lohusa kanaması için özel pedleri kullanmak sık sık ped değiştirme ihtiyacını azaltabilir ve sizi daha güvende hissettirebilir. Özellikle ilk günlerde bu ürünler oldukça kullanışlıdır. Lohusa pedini lohusa anne ihtiyaç listesine eklemeyi unutmayınız.
  5. Göğüs Ucu Kremi: Göğüs ucu çatlaklarıyla başa çıkmak için göğüs ucu kremi kullanabilirsiniz. Silme ihtiyacını ortadan kaldıran, organik sertifikalı temiz içerikli ürünleri tercih etmek önemlidir. Bunların yanında yağlardan da faydalanabilirsiniz.
  6. Süt Pompası ve Süt Saklama Poşeti: Süt sağma pompası, sütünüzü sağmanıza ve saklamanıza yardımcı olacaktır. Süt saklama poşetleri, fazla sütü saklamak için pratik ve en hijyenik çözümdür. Önceliğimiz annenin doğrudan bebeği emzirmesi olsa da ihtiyaç anında bu ürünlerin elinizin altında olması sizi rahatlatacaktır.


Anne bebek ihtiyaçları konusunda anne için gerekli tüm bilgileri sizlerle paylaştık. Bir sonraki yazımızda sizler için hazırladığımız bebek alışveriş listesini detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

 

BEBEK ALIŞVERİŞ LİSTESİ

Dünyaya yeni gelen bebeğinizin ihtiyaçları size göre çok daha fazladır. Bebeğiniz doğumdan itibaren nelere ihtiyaç duyar gelin birlikte bakalım

Bebekler dünyaya geldiklerinde hızla büyüler, bu sebeple yapacağınız kıyafet alışverişlerini dengeli ve aylara göre uyumlu yapmanızı öneririz.

YENİDOĞAN KIYAFET LİSTESİ

Hastane Çıkış Seti

Bebeğinizin tenine değecek ilk kıyafet, hastane çıkış seti… Bu set bebeğinizin en temel giyim ihtiyaçlarını içerir ve ilk aylarında kullanıma uygun olarak tasarlanır. Hastane çıkışında ve evde kullanılacak bu setten minimum üç takım almanız önerilir. 


Hastane çıkış seti alırken kumaşının %100 pamuk olmasına mutlaka dikkat etmek gerekir. Aşağıdaki linklerden, %100 organik pamuk hastane çıkış seti önerilerimizi inceleyebilirsiniz.

 

5' li Organik Pamuk Hastane Çıkış Seti Playtime
5'li Organik Pamuk Playtime Hastane Çıkış Seti - Little Gusto -
5' li Organik Pamuk Hastane Çıkış Seti Animal Desenli
5'li Organik Pamuk Animal Desenli Hastane Çıkış Seti - Little Gusto -

5' li Organik Pamuk Hastane Çıkış Seti Büyük Pamuk
5'li Organik Pamuk Büyük Pamuk Desenli Hastane Çıkış Seti - Little Gusto -

Bebek Günlük Kullanım ve Bebek Uyku Ürünleri


Bebek Tulumu ve alt-üst takım olarak bebeğinizin günlük kullanımı ve uyku için idealdir. Uyurken rahatça çıkartılabilecek, bez değişiminin rahatlıkla yapılabildiği patikli tulumlar, bebeğinizin ayaklarını sıcak tutmanıza da yardımcı olacaktır.
Çıtçıtlı zıbın veya body, bebeğinizin bez bırakma sürecine kadar kullanabileceğiniz önemli giysilerdendir. Yaz ayları için kısa kollu, kış ayları içinse uzun kollu olanları tercih edebilirsiniz.

Yenidoğan bebekler vücut ısılarını kontrol edemezler, bu nedenle kendi giydiğiniz kıyafetten bir kat fazlasını giydirmelisiniz. Bu dönemde bebek yelek veya bebek hırkası tercih etmenizi öneririz.

Yenidoğan bebeklere ilk haftalarında ve hastane çıkışında şapka takılması önemlidir. Hava sıcaklığına ve mevsime bağlı olarak bebeğinizi sıkmayan, kulaklarını da içine alacak bebek şapkası tercih etmelisiniz.

Bebek battaniyesi seçimi de oldukça önemlidir. Mevsim ve ortam normallerine göre bebeğinizi sıcak tutacak bir battaniye kullanmanızı öneririz.

Uyku tulumu da bebeğiniz için olmazsa olmazlar arasında yer alır. Yenidoğan döneminden itibaren bebeğinizin güvenliği ve sağlığı için bebeğinizi uyuturken bebek uyku tulumu kullanmanızı öneririz.

Bebeğinizin ayaklarını sıcak tutmanız gaz ve üşütmenin önüne geçmek adına önemlidir. İnce bebek çorabı ve sevimli bebek patiği bu noktada kurtarıcı olacaktır. Çorap alırken, bebeğinizin ayak bileklerini sıkmamasına ve pamuk içerikli olmasına dikkat edin.

Yenidoğan bebeklerin tırnakları oldukça keskin olabilir. Bebeğin kendine zarar vermemesi için ilk haftalarda bebek eldiveni tercih edebilirsiniz.

Bebeklerde özellikle diş çıkartma döneminde salya akması sıkça görülür. Kıyafetlerinizi korumak ve bebeğinizin ıslanmasını önlemek için için bol miktarda sıvı geçirmez önlük ve ağız bezi bulundurmalısınız.

Mevsime bağlı olarak bebeğinizi dışarı çıkarttığınız zaman giydireceğiniz astronot tulumlar da ceket görevi görecektir ve önemlidir. Sevimli bebeğiniz için seçeceğiniz kalın bir bebek tulumunu listenize eklemenizi öneririz.

Puset tulumu da bebeğinizi kış aylarında dışarı çıkartmanız için size kolaylık sağlayacak bir üründür.

Bebek Temizliği ve Bebek Bakımı İçin Gerekenler

Bebeğinizin temel bakım ürünleri özellikle yenidoğan döneminde oldukça önemlidir. Seçtiğiniz tüm ürünlerin bebeğinizin sağlığı için uygun olduğundan emin olmanızı öneririz.

Bebek Banyo İhtiyaçları

Bebeğinizin göbek bağı düştükten sonra doktorunuzun uygun bulduğu tarihte ilk banyosunu yaptırabilirsiniz. Bu aşamada ilk ihtiyacınız yenidoğan şampuanı olacaktır. Bebeklerin hassas cildine uygun, organik bebek şampuanı tercih etmenizi önemle öneririz.

Bebeğinizin banyo yapmasına uygun, fileli bir bebek küveti sizin için konforlu ve bebeğiniz için güvenli bir banyo deneyimi sağlayacaktır.

Bebeğinizin banyo sırasında vücudunu temizlemeniz için müslin bez ya da yumuşak keseler kullanmanız bebeğinizin tenini tahriş etmemek adına önemlidir. Kurulama aşamasında yine kullanacağınız kundak havlu, müslin bez gibi ürünler de olmazsa olmazlarınız arasında yer almalıdır. Bu ürünleri seçerken içeriklerinin %100 pamuk olduğuna dikkat etmeniz gerekir.

Banyo sonrası bebeğinizin cildinin kurumaması ve günlük kullanımız için yenidoğan bebek losyonu, bebek bakım yağı vb ürünleri edinmenizi öneririz.

Genel Bebek Bakım İhtiyaçları

Bebek bakım ihtiyaçlarının başında şüphesiz ki bebek bezi geliyor. Bebeğinizin ayına uygun olarak seçeceğiniz bebek bezinin bebeğinizin cildini tahriş etmeyen bir ürün olmasına dikkat etmeniz gerekir. Bebeğinizin ayına göre değiştirme sıklığınızın da farklılaşacağı bebek bezi, bebeğinizin cildinin tahriş olmaması için hava alan konforlu bir yapıda olmalı ve vaktinde mutlaka değiştirilmelidir.

Bebeğinizin bezini değiştirirken hijyenik bir ortam sağlamak için yanınızda taşıyabileceğiniz bir alt açma çantası, alt açma örtüsünü ihtiyaç listenize eklemenizi öneririz. Bunların yanında müslin bezi de bebeğinizin bezini değiştirirken kullanabilirsiniz.

Bebeğinizin alt değiştirme sırasında kullanacağınız temizleme malzemeleri yenidoğan sürecinde mutlaka su ve pamuktan oluşmalıdır. Islak mendil kullanımı yenidoğan bebek teninde hassasiyete sebep olabilir.

Bebek bezi değiştirdiğiniz zamanlarda pişik önleyici krem kullanmaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu tercihlerinizde doğal içerikli bebek ürünleri seçmeye özen gösterin.

Bebeğinizin tırnaklarını doğduğundan itibaren kesmeye ya da törpülemeye başlayabilirsiniz. Yenidoğan bebeklerin tırnakları oldukça yumuşak ve de keskin olabilir. Bu nedenle bebeğinizin kendisine zarar vermesini önlemek adına törpü kullanarak nazik bir şekilde tırnak bakımı yapmanız önemlidir. Daha sonraki dönemlerde bebek tırnak makası da kullanabilirsiniz.

Ateş derecesi bebeğiniz için mutlaka edinmeniz gereken bir ihtiyaçtır. Bebeğinizin sağlık takibini yapmak ve vücut ısını kontrol etmek ilk haftalarında önemlidir.

Bebek Odası İhtiyaçları

Oda termometresi bebeğiniz için oldukça önemlidir. Özellikle yenidoğan bebeklerin ortam sıcaklığına göre giydirebilmesi çeşitli hastalıkların önüne geçmektedir ve odanın nem oranı sağlıklı gelişimi için değerlidir. Termometre sayesinde sürekli olarak ortamın nem ve ısı dengesini sağlayarak bebeğinizin sağlığını koruyabilirsiniz.

Bebek mobilyası seçiminde köşeleri keskin olmayan, tehlike arz etmeyen ahşap mobilyaları tercih etmenizi öneririz.
Bebek odası düzenleyicileri bebeğinizin kıyafetlerini, oyuncaklarını, kişisel bakım vb. ihtiyaçlarını düzenleyebileceğiniz çok kullanışı malzemelerdir. Bu ürünleri tercih ederken yıkanabilir olduğuna dikkat etmenizi önemle öneririz.

Bebek telsizi siz bebeğinizin yanında olmadığınız zamanlarda sizi uyaracak ve size özgür bir alan sağlayacaktır. Bebeğinizi odada yalnız bıraktığınızda tüm güvenlik önlemlerini aldığınızdan emin olmalısınız. Bebeğinizin yatağının içerisinde dönmesini önleyecek destek minderleri, yatış pozisyonu, battaniyesinin konumu ve benzeri konular bebeğinizin güvenli bir uyku deneyimi yaşaması için önemli unsurlardır.

Anne ve Bebek Seyahat İhtiyaçları

Bebeğinizin konforu ve sizin rahat bir deneyim yaşamanız için bebeğinizle dışarı çıktığınız her an organize olmanız gerekir. Bebeğinizle dışarı çıkacağınız zaman bebek bakım çantanızdaki tüm ihtiyaçların eksiksiz bir şekilde var olduğundan emin olmanızı öneririz. Yazımızda belirttiğimiz anne bebek çantası bölümünde çanta içinde neler olmalı inceleyebilirsiniz.

Bebeğinizle dışarı çıkarken en önemli ihtiyaçlardan biri de bebek arabasıdır. Kolay katlanan hafif bir modeli tercih etmeniz tek başınıza bebeğinizle seyahate çıktığınız zamanlarda size kolaylık sağlayacaktır.

Bebeğinizin güvenli bir yolculuk yapması için mutlaka aracınızda bebeğinizin ay grubuna uygun oto koltuğu bulundurmalısınız. Bebek oto koltuğunuzda bebeğinizin terlemesini engellemek için oto koltuğu minderi ürününü kullanabilirsiniz.

Bebeğinizle yürüyüşe çıktığınızda en konforlu tercihlerden biri de kanguru kullanımı olacaktır. Bebek kalça yapısına uygun güvenlikli bir kanguru seçmeye özen göstermenizi öneririz.

Bloga dön

Hediye Önerilerimiz

  • Bebek Ürünlerinde Neden Organik Pamuk Kullanmalıyız?

    Bebek Ürünlerinde Neden Organik Pamuk Kullanmal...

     Bebeğiniz için alışveriş yapmak istiyor fakat nasıl bir ürün tercih edeceğinizi bilmiyor musunuz? Rengi deseni ve tarzı her ne olursa olsun önerimiz organik pamuk ürün tercih etmeniz olacaktır. Little Gusto’da...

    Bebek Ürünlerinde Neden Organik Pamuk Kullanmal...

     Bebeğiniz için alışveriş yapmak istiyor fakat nasıl bir ürün tercih edeceğinizi bilmiyor musunuz? Rengi deseni ve tarzı her ne olursa olsun önerimiz organik pamuk ürün tercih etmeniz olacaktır. Little Gusto’da...

  • Doğum Çantasında Neler Olmalı?

    Doğum Çantasında Neler Olmalı?

    Doğumunuz yaklaştıkça bebeğinizi kucağınıza almanın heyecanına, annelik dönemine adım atmanın telaşı da eşlik ediyor olacak. Bu dönemde bebeğinizi karşılayacağınız zamana hazırlıklı olmak yaşayacağınız eşsiz anın tadını doyasıya çıkarmanızı sağlayacaktır.

    Doğum Çantasında Neler Olmalı?

    Doğumunuz yaklaştıkça bebeğinizi kucağınıza almanın heyecanına, annelik dönemine adım atmanın telaşı da eşlik ediyor olacak. Bu dönemde bebeğinizi karşılayacağınız zamana hazırlıklı olmak yaşayacağınız eşsiz anın tadını doyasıya çıkarmanızı sağlayacaktır.

  • BEBEKLE TATİL VE YOLCULUK İPUÇLARI Little Gusto

    BEBEKLE TATİL VE YOLCULUK İPUÇLARI

    Yaz geldi, bebeğinizle geçireceğiniz yolculuğun planları yaparken heyecanın yanı sıra kaygı da duyuyor olabilirsiniz. Bebeğinizin yolculuk sürecinde ve tatilde evinizdeki konforu deneyimleyebilmesi için yolculuk ve tatiliniz sırasında yapmanız gerekenlere dair...

    BEBEKLE TATİL VE YOLCULUK İPUÇLARI

    Yaz geldi, bebeğinizle geçireceğiniz yolculuğun planları yaparken heyecanın yanı sıra kaygı da duyuyor olabilirsiniz. Bebeğinizin yolculuk sürecinde ve tatilde evinizdeki konforu deneyimleyebilmesi için yolculuk ve tatiliniz sırasında yapmanız gerekenlere dair...

1 / 3